Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

За матеріалами СБУ до 12 років позбавлення волі засуджено бойовика підрозділу «Ромашка»

Дата: 12.01.2024 15:42
Кількість переглядів: 127

Фото без описуУ Запоріжжі за матеріалами СБ України до 12 років позбавлення волі засуджено мешканця обласного центру, який перебував у складі незаконного збройного формування «Ромашка».

Слідчі СБУ встановили, що мешканець Запоріжжя ще у 2014 році приєднався до терористичної організації «днр» та вступив до лав незаконного збройного формування «Стрелковий спецназ», підрозділ «Ромашка» під керівництвом громадянина рф стрелкова, позивний «Стрелок».

Після проходження «вишколу» в одному з військових таборів у Донецькій області, його було призначено на посаду помічника гранатометника терористичної групи.

У складі незаконного збройного формування він приймав активну участь у бойових діях проти підрозділів ЗСУ та добровольчих батальйонів у м. Слов’янську та під час захоплення селища Семенівка Слов’янського району Донецької області.

Далі, на початку травня 2014 року,  зрадник вступив до лав новоствореної терористичної групи - Окремий розвідувальний батальйон «Спарта» підконтрольної терористичній організації «днр».

У складі незаконного збройного формування він приймав участь у збройному протистоянні силам АТО/ООС.

Співробітники СБУ зібрали беззаперечні докази злочинної діяльності поплічника окупантів.

На підставі матеріалів СБУ бойовика визнано винним  за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації)  Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття злочинної діяльності проводили співробітники СБУ в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь