Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРЕСРЕЛІЗ: Якісна професійна освіта в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості

Дата: 14.11.2023 15:29
Кількість переглядів: 135

Фото без описуВ умовах сьогодення можливість отримати якісну професійну освіту є запорукою успішного працевлаштування та зменшення ризику безробіття. Для вирішення проблем підготовки якісних кадрів Державною службою зайнятості використовується власна навчальна база.

Центри професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості є державними навчальними закладами. Тут здійснюється професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації як безробітних за направленням служби зайнятості, так і слухачів за кошти юридичних та фізичних осіб.

«Перевагами цих навчальних закладів є стислі терміни навчання, максимальне врахування вимог роботодавців, гарантоване працевлаштування, впровадження новітніх технологій навчання, можливість навчатися за індивідуальною формою, комфортна атмосфера навчання для людей різного віку, - розповіла директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік. - Центри забезпечують проживання слухачів під час професійного навчання у комфортному гуртожитку. При цьому за слухачами зберігається допомога по безробіттю.

Витрати, пов’язані з організацією професійного навчання безробітних, проживання та проїзду до міста, де знаходиться навчальний заклад, фінансуються за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Професійне навчання дорослого населення здійснюється за 95 ліцензованими робітничими професіями.

Центри пропонують широкий перелік робітничих професій у різноманітних сферах економіки, поміж них: сфери побутового обслуговування та торгівлі, автомобільного транспорту, туризму, професії деревообробної, металообробної та будівельної галузей, ІТ-технологій, сільського господарства, тощо».

Знайомтесь з онлайн-графіком формування груп на професіі та освітні програми в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості (оновлюється першого числа кожного місяця).

Якщо вас зацікавила можливість отримання нової професії або підвищення кваліфікації, звертайтеся до кар’єрного радника у найближчому центрі зайнятості або безпосередньо до обраного ЦПТО. Додаткову інформацію щодо професійного навчання можна отримати у Contact-центрі ЗОЦЗ за номером 0 800 33 67 28 або на Телеграм.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь