Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

“Продовжуємо працювати на засадах прозорості та відкритості”, - Юрій Малашко підбив підсумки робочого тижня

Дата: 04.11.2023 09:02
Кількість переглядів: 156

Фото без описуПро погодження змішаного формату навчання, роботу програми “Прозорість та підзвітність” та ситуацію в медичній сфері прозвітував очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА.  

Так, відповідно до рішення Ради оборони, погоджено навчальний процес у змішаній формі для 36 установ Запорізької області. Це 11 шкіл-інтернатів, 5 приватних шкіл, 14 профтехів, 5 коледжів та 1 заклад вищої освіти. За змішаною формою навчаються понад 9 тисяч учнів. 

Цього тижня очільник ЗОВА проінспектував 6 освітніх закладів, де за проєктною документацією на початку грудня має завершитись ремонт укриттів. Проте в деяких закладах існує ризик порушення встановлених термінів. Керівників та підрядників, які безвідповідально поставились до своїх обов’язків, Юрій Малашко попередив про наслідки. Крім цього, посадовець нагадав, що основною вимогою для переведення на змішаний формат роботи є наявність, облаштованість та належний стан укриття.

На цьому тижні очільник ЗОВА разом з правоохоронцями провів чергове засідання робочої групи “Прозорість та підзвітність”. Наразі триває розслідування щодо привласнення бюджетних коштів під час реконструкції Школи вищої спортивної майстерності. За підрахунками фахівців, попередня сума збитків зросла вдвічі. Крім цього, співробітники поліції розпочали досудове розслідування щодо факту розкрадання державного майна - зникнення матеріальних цінностей з Комунального закладу «Запорізький обласний краєзнавчий музей». 

Окреме питання - службові зловживання та нераціональне використання коштів в медичній галузі. За словами Юрія Малашка, обласною державною адміністрацією ініційовано анкетування пацієнтів щодо надання їм медичної допомоги. За три останні місяці надійшло 152 звернення від громадян щодо роботи закладів охорони здоров’я. З них близько половини - це звернення щодо неналежного надання медичної допомоги. Очільник ОВА провів нараду з керівниками медичних установ комунальної та приватної форми власності та доручив їм визначити причини і недоліки в роботі та шляхи їхнього усунення. За словами Юрія Малашка, кожне звернення та скарга мають бути розглянуті.

Крім цього, в облдержадміністрації тривають перевірки посадовців, які очільник ЗОВА проанонсував напередодні. 

  • В деяких телеграм-каналах з’явилися списки чиновників, що відмовились проходити детектор брехні. Я не знаю, що це за списки, але тих, хто боїться чесно відповідати, ще раз закликаю змінити свою думку. Чи будуть якісь висновки за результатами тестів на поліграфі? Звичайно. І висновки, і кадрові рішення. Обіцяю, ви про це дізнаєтьсь. Продовжуємо працювати на засадах прозорості та відкритості, - наголосив Юрій Малашко. 

Департамент внутрішньої політики та інформаційної діяльності ЗОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь