Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Запоріжжі СБУ перекрила черговий канал втечі «ухилянтів» за кордон

Дата: 20.10.2023 13:59
Кількість переглядів: 169

Фото без описуСлужба безпеки України припинила діяльність чергового каналу нелегального виїзду за кордон українських громадян призовного віку. На організації злочинної діяльності викрито мешканця Запоріжжя – члена одного з добровольчих формувань територіальної громади. Чоловік пропонував військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі підроблених документів аби незаконно перетнути кордон.

«Ділок» налагодив протиправний  бізнес для чоловіків призовного віку, котрі вирішили уникнути мобілізації. За гроші він обіцяв їм допомогти перетнути державний кордон України. Клієнтів зловмисник підшукував через свої особисті зв’язки. Також в одному із месенджерів, він розміщував оголошення про сприяння у виїзді за кордон.

Вартість таких «послуг» становила від 4 до 7 тис. дол.

Для своїх «клієнтів», зловмисник виготовляв підроблені документи, що нібито засвідчували їх непридатність до військової служби. Також він оформлював документи від фіктивної  громадської організації, що замовники є волонтерами. Потім їх персональні дані вносились до електронної системи «Шлях», що давало підстави для виїзду за межі України.

Під час проведення обшуку у помешканні фігуранта правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, банківські картки та інші докази протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 322 (незаконне переправлення осіб через державний кордон) Кримінального кодексу України фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх обставин та причетних до оборудки осіб.

Викриття правопорушення здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області спільно зі слідчими ГУ НП в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь