Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРЕС РЕЛІЗ: Половину від виданих ваучерів в Запорізькій області отримали ВПО

Дата: 10.10.2023 14:48
Кількість переглядів: 145

Фото без опису«Ваучер на навчання – це унікальна можливість підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність за сприяння Державної служби зайнятості, - розповідає директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік. - З початку 2023 року обласна служба зайнятості видала 744 ваучери. Такий вид навчання найширше використали пільгові категорії громадян: зокрема, внутрішньо переміщені особи – 367 ваучерів, 17 осіб з інвалідністю та 3 особи поміж демобілізованих учасників бойових дій. Найбільшою популярністю користуються спеціальності: медсестринство, психологія, соціальна робота, будівництво, цивільна інженерія, менеджмент та підприємництво, комп’ютерні науки тощо».

Як це працює?

Ваучер – це документ, який видається одноразово та дає право безоплатно пройти навчання за затвердженим Переліком професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Вартість ваучера – не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Наразі максимальна вартість ваучера становить 26 840 грн. Оплата ваучера здійснюється за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (далі - Фонд). Якщо вартість навчання перевищує цю суму, то роботодавець або особа можуть оплатити різницю з власних коштів.

Слід зауважити, що ваучер на навчання видається визначеним категоріям громадян, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам. Для отримання ваучера звертайтеся до найближчого центру зайнятості або подайте заявку онлайн.

Заповнюючи форму онлайн чи офлайн потрібно вказати:

  • вже наявну освіту;

  • категорію для отримання ваучера, до якої ви належите (ВПО, людина з інвалідністю, звільнений з військової служби та інші, згадані в розділі вище);

  • бажану професію/спеціальність та регіон, де ви хочете її отримувати;

  • адресу центру зайнятості де отримуватимете ваучер;

  • контактні дані та електронну пошту.

Дізнатись точний перелік документів для своєї категорії можна за посиланням.

Отримати ваучер на навчання можна в центрі зайнятості. Повідомлення про успішний розгляд заявки надійде на електронну пошту.

 

Додаткову інформацію можна отримати Contact-центрі ЗОЦЗ за номером 0 800 33 67 28 або на Телеграм Підтримка


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь