Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Шановний роботодавцю!

Дата: 04.10.2023 09:24
Кількість переглядів: 111

Фото без описуДержавна служба зайнятості пропонує Вам програму компенсації витрат, пов’язаних з облаштуванням робочих місць для осіб з інвалідністю відповідно до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат облаштованих робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю від 22 серпня 2023 року № 893 (чинний з 29.08.2023 року).

Компенсація надається роботодавцям у розмірі фактичних витрат за облаштування робочих місць, а саме:

  • при працевлаштуванні осіб з інвалідністю І групи - до 100,5 тисяч гривень (еквівалент 15 мінімальних заробітних плат).
  • при працевлаштуванні осіб з інвалідністю ІІ групи - до 67,0 тисяч гривень (еквівалент 10 мінімальних заробітних плат).

Компенсуються витрати з придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, таких як:

  • Меблі (крісла з регульованими або фіксованими сидіннями, поручні та бруси, розсувні двері, засоби для їх відчинення/зачинення, протиковзні та тактильні матеріали для підлог і сходів).
  • Транспортери для піднімання сходами з електроприводом та інше. Повний перелік допоміжних засобів у додатку 1 до Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 р. № 893 

Для отримання компенсації  необхідно подати заяву щодо надання компенсації та копії документів, які підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця (протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи). 

Заяву та копії документів можна подати до центру зайнятості в паперовій або електронній формі.

Додаткову інформацію можна знайти за посиланням: https://dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-oblashtuvannya-robochyh-misc-osib-z-invalidnistyu-0

Для отримання більш докладної інформації щодо процедури отримання компенсації, будь ласка, звертайтеся в центр зайнятості за адресою: м. Запоріжжя, вул. Незалежної України,  56 А, каб. №207  або за телефоном Contact-центру Запорізького обласного центру зайнятості 0-800-336-728.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь