Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

29 серпня - дев'ята річниця Іловайської трагедії

Дата: 29.08.2023 07:48
Кількість переглядів: 220

Фото без описуІловайськ – невеличке місто на Донбасі, про існування якого до 2014 року більшість українців навіть не чула. Але кривава слава, яку воно отримало влітку 2014, змінила значення цієї назви та точки на карті в історії України назавжди.

Іловайська трагедія вважається одним з найкривавіших протистоянь російсько-української війни. За офіційними даними, які були оприлюднені у 2017 році, під час запеклих серпневих боїв за Іловайськ загинуло 366 захисників України. 

Це місто мало важливе стратегічне значення як для українських військових, так і для бойовиків самопроголошеної республіки. Сотні загиблих, зниклих безвісти та взятих у полон через невиконані домовленості російською стороною.

Ми не маємо права забувати про такі важливі сторінки нашої історії, аби не дати ворогу знову втертись в довіру та дозволити розповідати казки про «братів». Через таких «братів» наша країна втратила та продовжує втрачати найкращих своїх синів, кров’ю яких рясно политі українські землі.

Ми виборюємо право жити у вільній державі та будувати світле майбутнє для своїх нащадків. Пам’ятати про страшні безчинства ворога – це значить не дозволити йому зупинити українців на шляху до незалежності. 

Памʼятаємо! Переможемо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь