Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У запорізькому главку поліції відбулась нарада з питань продовження евакуаційних заходів

Дата: 15.05.2023 21:05
Кількість переглядів: 223

12 травня голова Василівської районної державної адміністрації  Богдан СТАРОКОНЬ прийняв участь у робочій зустрічі під головуванням заступника начальника ГУНП Павла КАРАБУТИ щодо забезпечення прав та інтересів дітей, осіб похилого віку та маломобільних громадян, які проживають на територіях, що межують із місцями проведення активних бойових дій.

У засіданні взяли участь керівники підрозділу превенції обласного главку поліції, заступник голови ЗОДА Віталій Сиволап, начальник Департаменту соцзахисту населення ЗОДА Марина Нотанова, заступник начальника Департаменту освіти і науки ЗОДА Віктор Захарчук, голова Василівської та Пологівської райдержадміністрації, голови Гуляйпільської, Степногірської, Таврійської та Преображенської територіальних громад.

Заступник начальника поліції Павло Карабута зазначив: «На території області діють 6 евакуаційних груп, до складу яких входять інспектори ювенальної превенції, поліцейські психологи, ПОГи та представники тергромад. Їх основна задача – вмовити людей на евакуацію та у разі необхідності організувати її найбезпечнішим чином».

Про стан роботи з евакуації родин з дітьми проінформувала начальниця ювенальної превенції Ольга Зінченко: «Наразі в районах ведення активних бойових дій ще залишаються сім’ї з дітьми. Наші поліцейські групи допомагають евакуюватися малечі в обов’язковому супроводі батьків. Завдяки роботі правоохоронців вже виїхали 55 родин, на вихованні яких перебуває 94 дитини».

Учасники зустрічі обговорили наявні проблемні питання проведення евакуаційних заходів, визначили оптимальні способи їх вирішення.

Сьогодні питання безпеки наших громадян, які мешкають у прифронтових населених пунктах, залишається одним із самих актуальних. Кожна родина, дитина, які залишаються виживати під обстрілами, наражають себе на небезпеку. Ворог не вибирає собі жертв, і прямий тому доказ – поранена малолітня дівчинка внаслідок чергової ворожої атаки на село Приморське цими вихідними.

Тож щоб таких випадків було якомога менше, поліція Запоріжжя вкотре закликає людей не зволікати та евакуюватися вчасно! Активна робота в цьому напрямку триває.

За матеріалами поліції Запорізької області (https://zp.npu.gov.ua/news/u-zaporizkomu-hlavku-politsii-vidbulas-narada-z-pytan-prodovzhennia-evakuatsiinykh-zakhodiv?fbclid=IwAR0A8txyDYEE0LYQBGWBhUvDOby7rLKFPfEb1cQOMae5Rw0dby4M-gKt390)



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь