Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

8 травня, у День памʼяті та примирення, ми вшановуємо тих, хто у Другій світовій війні боровся з нацизмом та переміг його, а також усіх жертв тієї війни

Дата: 08.05.2023 12:13
Кількість переглядів: 189

Фото без описуДруга світова війна, яка тривала з 1939 до 1945 року, була одним із найкривавіших та найбільших збройних конфліктів в історії людства. Участь у ній брали понад 60 держав. Бойовими діями були охоплені Європа та Східна Азія, Африка й Близький Схід, Атлантика і Тихий океан. Загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини.

8 травня - День памʼяті та примирення – європейська традиція, якої дотримується українська держава. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях.

Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув на полях битв і в таборах смерті, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. Ми в неоплатному боргу перед полеглими у справедливій боротьбі за свободу і гідність людини. Віддаємо данину глибокої поваги ветеранам Другої світової війни.

Другий рік поспіль ми проводимо цю пам’ятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Чимало жахіть війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва рф. Злочини країни-агресорки в Україні мають бути зупинені, а російський путінський режим – засуджений і переможений спільними зусиллями усього цивілізованого світу так само, як нацистська Німеччина.

Україна сьогодні є флагманом «антипутінської коаліції», форпостом у боротьбі проти нацизму ХХІ століття – рашизму. І ми бачимо демонстрацію об’єднаних з країнами-партнерами зусиль задля відновлення миру. Шлях до миру в Європі сьогодні – перемога над державою-агресором – російською федерацією.

Український народ перемагає тоді, коли єдині, соборні, діємо разом і захищаємо те, що нам дороге. Коли ми разом і відчуваємо, що справедливість на нашому боці - ми непереможні. Як і у середині минулого століття ми захищаємо свою землю і свою Вітчизну від агресора-окупанта, що дає нам додаткових сил і право на відчайдушний спротив. Перемога у цій війні означає для нас вільне життя у своєму власному домі за своїми власними правилами. Ми ніколи не були загарбниками як нацисти чи рашисти, тому правда і сила на нашому боці. 

СЛАВА УКРАЇНІ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь