Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Агресивна поведінка росії має бути зупинена раз і назавжди – Столтенберг

Дата: 25.04.2023 20:52
Кількість переглядів: 223

Фото без описуЗа матеріалами  Українського  національного  інформаційного агентства «Укрінформ»

Ніхто не знає, коли завершиться російська агресивна війна росії проти України, але є очевидним, що цій агресивній тенденції в поведінці росії має бути покладений край, раз і назавжди.

Таке переконання в брюссельській штаб-квартирі НАТО під час спільної заяви для преси з прем’єр-міністром Грузії Іраклієм Гарібашвілі висловив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми також будемо говорити про агресивну війну росії та про важливість підтримки України. Минулого тижня я був у Києві, і моє послання до Президента Зеленського було дуже чітким: НАТО стоятиме поряд з Україною так довго, як це буде необхідним. Ми не знаємо, коли ця війна закінчиться, але ми знаємо, що російська агресія – це токсична тенденція у поведінці, яка має бути зупинена раз і назавжди», – заявив Столтенберг.

Він зазначив, що Грузія та народ Грузії розуміють це дуже добре.

«Україна дотримується свого права на самооборону, відповідно до Хартії ООН. Я очікую, що всі партнери НАТО будуть підтримувати цю мету», – додав керівник Альянсу.

Столтенберг привітав євроатлантичні прагнення Грузії, та зауважив, що на цьому шляху Грузія може розраховувати на політичну та практичну підтримку союзників. Він окремо відзначив зусилля країни у впровадженні реформ та дотриманні демократичних стандартів.

«Я вітаю рішення відкликати законопроєкт про «закордонний вплив», що був несумісним з євроатлантичними цінностями та із захистом фундаментальних свобод. Народ Грузії чітко висловився: вони хочуть жити в демократичній та заможній країні, інтегрованій в євроатлантичний простір. НАТО буде продовжувати бути вашим партнером, поки ви працюєте над виконанням цього прагнення», – зауважив генеральний секретар Альянсу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь