Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

#МістаГероїв До річниці звільнення півночі України

Дата: 28.03.2023 11:47
Кількість переглядів: 192

Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Коли була захищена столиця, було захищене і державне життя України. Звільнивши північ, ми побачили, що окупанта можна вигнати. Продовживши цей рух по звільненню на півдні України – звільнивши Зміїний і Херсонщину, а також на сході України – звільнивши Харківщину, ми впевнені, що можемо звільнити всю нашу землю. Але початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей, саме у тому першому досвіді наших людей, які побачили, що російська армія біжить з української землі.

Запоріжці  кров'ю і потом вибивали ворога  і з північних областей. Серед них був навіки 54-річний доброволець "Майстер", який загинув у боях на Київщині. Боєць Добровольчого Українського Корпусу Вадим Гайдін віддав своє життя, обороняючи від наступу окупантів столицю. Військовий героїчно загинув 18 березня 2022 року, отримавши осколкові поранення. Майстер у складі розвідгрупи шукав російських диверсантів та коригувальників. Під час операції він разом із побратимами потрапив під ворожий обстріл. Троє інших бійців отримали легкі осколкові поранення і контузії. Майстер, на жаль, загинув. Вадим Гайдін родом із Запоріжжя. Але із початком повномасштабного вторгнення Росії він перевіз дружину до Тернополя, а звідтіля – вирушив на війну. Раніше доброволець уже мав бойовий досвід: у 2014 – 2015 роках він командував відділенням батальйону "Донбас". Майстер загинув у боях за свободу України. Вічна пам'ять відважному захисникові!

Запорізький край вже понад рік міцно тримає оборону, а жителі в окупації всім серцем чекають доки наші захисники виб’ють ворога з української землі!

Тримаймося! З вірою в ЗСУ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь