Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Запорізькій області стартувала національна кампанія “Гвардія Наступу”

Дата: 03.02.2023 14:37
Кількість переглядів: 168

У Запорізькій області стартувала національна кампанія “Гвардія Наступу”Народ України майже рік тримає оборону і готується до контрнаступу, аби остаточно вигнати окупантів з нашої території. Запоріжжя долучається до ініціативи Міністерства внутрішніх справ України, яке оголосило формування додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. 

Разом з досвідченими військовими добровольці звільнятимуть Україну після проходження інтенсивного навчання та надходження сучасної зброї. Про це стало відомо під час спільного брифінгу першого заступника начальника Запорізької ОВА Геннадія Тімченка, офіцера групи інформації та комунікації НГУ, старший лейтенант Ліни Московки, полковника, заступника начальника 8 прикордонного загону з персоналу Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України  Олега Ополонського та підполковника, начальника управління кадрового забезпечення ГУ Національної поліції України в Запорізькій області Павла Брусенського.

  • Головне бажання українців цього року – Перемога. Завдяки зусиллям нашого Президента на міжнародній арені Україна посилює свої спроможності. Ми відчуваємо підтримку всього демократичного світу. Різниця між російськими силами та українцями у тому, що у нас так багато добровольців, людей, які воліють повернутись до нормального мирного життя, хочуть якнайшвидше звільнити нашу землю від загарбників, захистити свої родини і, зрештою, прагнуть помсти за вбитих загарбниками рідних та близьких людей. Аби посилити українські сили оборони саме у наступальних діях зі звільнення усіх окупованих територій високомотивованими воїнами, держава розпочинає національну кампанію з рекрутингу, - зазначив Геннадій Тімченко.

“Буревій”, “Червона Калина”, “Кара-Даг  ,“Рубіж”, “Спартан”, “Азов”;  “Лють”, “Сталевий Кордон” - всього буде сформовано вісім бригад з    добровольців, яких будуть навчати найкращі фахівці з бойовим досвідом. Формування добровольчих бригад вже розпочалося. Кістяк нових бригад складається із офіцерів та  військовослужбовців, які мають величезний бойовий досвід, та проявили себе найкращим чином на різних ділянках фронту. Долучитися до лав майбутніх визволителів можна у ЦНАП, де пропонують обрати бригаду, відповідно до мотивації та поглядів. Також можливо залишити свою заявку на сайті https://storm.mvs.gov.ua/ 

Створення добровольчих батальйонів – не є частиною мобілізації. Кампанія спрямована на суто добровільний набір на службу за контрактом. 

Як зауважила Ліна Московка, для росії люди – це утилізований ресурс, розхідний матеріал. Для України люди – найголовніше, найбільший наш скарб. Людське життя – це наша фундаментальна цінність. Звідси й людиноцентричний підхід до рекрутингу, який проводиться за кращими світовими стандартами. І нинішня кампанія – яскравий приклад таких підходів. Наш досвід ще у 2014 році показав, що добровольці формують підрозділи, які вирізняються своїм бойовим духом, успіхами, перемогами й досягненнями. 

Усі силові відомства пліч-о-пліч відстоюють цілісність держави. Як наголосив Павло Брусенський, бригада Нацполіції «Лють» по своїй суті є альтернативою контрактній військовій службі. Долучаючись до її лав, добровольці стають не військовими, а поліцейськими та служать в Національній поліції України, виконуючи бойові завдання разом зі своїми побратимами.

Добровольчі батальйони не будуть відправлені на фронт відразу. Наприклад батальйон “Сталевий кордон”, зі слів Олега Ополонського буде готуватися до 3-х місяців. Під час навчання добровольці пройдуть інтенсивну підготовку за участі найкращих інструкторів з бойовим досвідом та подальше бойове злагодження нових підрозділів. Лише після повної готовності вони братимуть участь у наступальних операціях задля посилення основних сил нашої країни. Бійці будуть добре споряджені та оснащені якісним озброєнням і технікою.

Основною вимогою до добровольців є вмотивованість та готовність виконувати поставлені завдання на будь-якій ділянці фронту. Окрім цього охочі пройдуть тести на фізичну форму та психологічний стан. Одразу після прийому до батальйону особа отримує повне матеріальне забезпечення та соціальний пакет військового.

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОВА



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь