Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

22 грудня - День енергетика

Дата: 22.12.2022 08:58
Кількість переглядів: 200

Фото без описуЩороку 22 грудня в день зимового сонцестояння в Україні святкується День енергетика.

Професійне свято енергетиків має давні і славні традиції, які добре закріпилися, як в чисто професійному середовищі, так і в супутніх галузях, не пов’язаних безпосередньо з підтримкою і розвитком генеруючих потужностей, наприклад, деякі вважають його Днем електромонтажника. Виробництво електроенергії відбувається і на теплових електростанціях (ТЕС), так, що свято справедливо можна назвати і Днем теплоенергетика. Це не дивно, адже від злагодженої роботи наших енергетиків залежить не тільки все виробництво і вся промисловість, але і наша економіка в цілому. Важливість і необхідність такої тісної співпраці підтверджена часом і практикою.

Сьогодні всі ми нарешті розгледіли роботу енергетиків. Енергетики останні кілька місяців плідно та цілодобово працюють для відновлення енергосистеми України. Їхня робота була важливою й до повномасштабної війни та масованих обстрілів, але помічати й цінувати люди почали її тільки зараз.

Вони виїжджають на ліквідацію обстрілів, як тільки військові дають на це добро. Можуть працювати вночі, в холоді, під дощем. Інколи на відновлення живлення доводиться витрачати не одну добу. Після кожної російської атаки роботи енергетикам вистачає. Вони завжди поспішають все відновити, адже знають, як людям потрібно світло.

Українські герої, “електрокіборги”, сучасні прометеї — так у народі охрестили енергетиків після масованих російських ракетних ударів по інфраструктурі України.

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу наших енергетиків та електриків, всіх працівників енергетичного комплексу. Нехай будь-яка проблема у Вашій роботі легко усувається, а всі системи та механізми працюють безперебійно.

Бажаємо надійного здоров’я, успіхів на виробництві і виконання всіх теплих надій! Нехай ваш професійний день буде наповнений світлом, теплом і енергією наших щирих привітань! Хай буде світло! Бережіть себе!


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь