Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

5 грудня – Міжнародний день волонтера

Дата: 05.12.2022 08:00
Кількість переглядів: 302

Фото без описуСьогодні Україна та світ відзначають Міжнародний день волонтера. Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В сучасній Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.

Волонтерство закладено в генетичному коді українців. Багата традиціями культура нашого народу завжди давала настанови щодо способу життя в українському суспільстві, звичаї ставали законами, якими керувались люди щодня. Одним з них було побратимство – духовне споріднення та взаємодопомога, що забезпечувало допомогу в скрутну годину.

В останні роки ми особливо відчули, наскільки важливою є роль волонтерів для України. Війна з Росією змусили нас, як ніколи раніше, переосмислити свої пріоритети і визначити, що для нас найважливіше – життя у мирі на своїй рідній землі та здоров’я. Цим викликам гідно протистоять українські волонтери, які, розуміючи міру відповідальності, не залишаються осторонь, а кидаються кожного разу з повною самовіддачею допомагати країні.

Сучасна історія боротьби за незалежність України доводить усім, що волонтерство – це стовідсотково покликання, прагнення щирої і високодуховної людини зробити світ кращим, допомогти кожному, хто потребує захисту і підтримки. Це потужний громадський рух, неймовірний імпульс високого добра, найшляхетніша людська діяльність.

З метою  надання інформаційних послуг, консультацій, забезпечення  належного перебування в м. Запоріжжя внутрішньо переміщених осіб з Василівського району, Василівською районною державною адміністрацією Запорізької області був створений відкритий центр допомоги Василівського району «Ми разом», який запрацював 22 червня 2022 року.

Сьогодні з Відкритим центром допомоги «Ми разом» Василівського району співпрацюють благодійні та громадські організації, які надають неоціненну допомогу мешканцям Василівського району:  Благодійний  фонд «Земляки», Громадська організація «YES», Благодійна організація «Благодійний фонд  «Надія з тобою, Благодійний фонд  «Посмішка ЮА», Благодійна організація «Благодійний фонд «Карітас Запоріжжя», Благодійний фонд  «М.Р.І.Я», Гуманітарна місія «Проліска», Громадська організація «БЕЛУГА ЮА», Благодійний фонд  «Dobro Max», ПрАТ «Запорізький залізорудний комбінат».

Велика кількість волонтерів і друзів, які допомагають самостійно, один із них Президент державного підприємства «Національна енергетична компанія «Енергоатом» Петро КОТІН.

Дякуємо усім Вам за вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху, активну громадську позицію, підтримку внутрішньо переміщених осіб Василівського району. Разом ми зможемо подолати всі негаразди.

Нехай ваше добро повертається до вас сторицею! Здоров’я вам, сил, невичерпної енергії, однодумців і людської вдячності!

Слава Україні!
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь