Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Жителі прифронтових територій Василівського району в найкоротший термін вже почнуть безкоштовно отримувати паливну деревину

Дата: 22.11.2022 09:04
Кількість переглядів: 195

Фото без описуВідповідно до постанови КМУ від 08 жовтня 2022 року № 1139 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України», для потреб українців у холодну пору року надано субвенцію з державного бюджету на придбання деревини паливної для безоплатної видачі населенню територій, прилеглих до зони проведення воєнних (бойових) дій, а також на компенсацію витрат, пов’язаних з доставкою деревини паливної населенню.

В рамках реалізації загальнодержавної програми підтримки населення, яке потерпає від збройної агресії окупанта, у Василівському районі вже розпочали доставляти до територіальних громад та розвантажувати деревину паливну для опалення домогосподарств в зимовий період.

У Василівському районі визначено громади, які можуть розраховувати на таку допомогу: Василівська та Степногірська територіальні громади. 

Після отримання субвенції на придбання деревини, громада самостійно проводе закупівлю, організовує їх доставку від постачальника до місць складування або роздачі населенню. 

Мешканці Степногірської територіальної громади найближчим часом почнуть безкоштовно отримувати паливну деревину.

Василівська територіальна громада готується отримати першу партію паливної деревини.

Довідково:

Деревина паливна видається на кожне домогосподарство на підставі письмової заяви у довільній формі однієї з осіб, які проживають у цьому домогосподарстві. Заява подається до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад особою особисто або її законним представником. За результатами розгляду заяви надається рішення про надання або відмову у наданні деревини за кошти субвенції.

Претендувати на таку допомогу можуть всі домогосподарства регіону, однак надаватиметься вона в першу чергу вразливим категоріям населення:
• самотнім людям похилого віку (60+);
• важкохворим;
• особам з інвалідністю 1 та 2 групи;
• багатодітним сім'ям;
• самотнім опікунам дітей (тільки за наявності довідки);
• вагітним жінкам, матерям, що виховують дитину віком до 2 років;
• особам, які на час початку опалювального сезону не користувалися субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь