Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Програми розвитку ООН

Дата: 15.09.2022 10:39
Кількість переглядів: 336

Дякуємо партнерам з Програми розвитку ООН (ПРООН), які співпрацюють із громадами Запорізької області в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України за підтримки Європейського інвестиційного банку та ЄС, які надали допомогу Запорізькій обласній військовій адміністрації в створенні Логістичного центру для передачі гуманітарної допомоги населенню та ВПО, які проживають у територіальних громадах Запорізької області.

Мікропроєкт щодо створення Логістичного центру реалізовано Групою технічної підтримки ПРООН у партнерстві із Запорізькою обласною військовою адміністрацією, територіальними громадами Запорізької області та за сприяння громадських і волонтерських організацій, що надають гуманітарну допомогу постраждалому населенню.

Задля забезпечення роботи Логістичного центру Групою технічної підтримки ПРООН:

  • терміном з 01.06.2022 до 30.09.2022 в м. Запоріжжя орендовано складське приміщення загальною площею 1248 м2 для прийому, обліку, зберігання, сортування гуманітарної допомоги; вантажний автомобіль для транспортування гуманітарної допомоги в межах м. Запоріжжя та вантажна техніка (рокли, вилкові навантажувачі);
  • закуплено і передано комп’ютерну та офісну техніку для укомплектування робочих місць для обліку гуманітарної допомоги (3 ноутбуки; 1 багатофункціональний пристрій,  3 комплекти офісних меблів,  8 рацій, канцелярське приладдя);
  • закуплено пакувальні та витратні матеріали для сортування гуманітарної допомоги і пакування продуктових наборів: дерев'яні піддони для вантажу 500 шт.; станок для розмотування стрейч-плівки та 1000 рулонів плівки, скотч 300 шт., пакети 60 000 шт., картонні коробки 23 000 шт., господарські сумки 5000 шт.;
  • закуплено та встановлено обладнання для системи відеоспостереження та проведено роботи зі встановлення та підключення Інтернету в складському приміщенні.

Для початку роботу Логістичного центру закуплені матеріальні цінності було передано Департаменту соціального захисту населення Запорізької ОВА для взяття на баланс відповідно до актів прийому-передачі.

Після завершення воєнних дій та подолання наслідків гуманітарної кризи, закуплена комп’ютерна техніка, офісні меблі та інше обладнання, передані на баланс Департаменту соціального захисту населення Запорізької ОВА, в подальшому будуть використовуватись за призначенням структурними підрозділами з забезпечення соціального захисту населення Запорізької області.

Хочемо зазначити, що станом на 08.09.2022 р. в м. Запоріжжі офіційно зареєстровано 185,7 тис. осіб,  внутрішньо переміщених осіб, серед них: 39.5 тис дітей, 7.0 тис осіб з інвалідністю, 46.0 тис. пенсіонерів, які вкрай потребують надання гуманітарної допомоги.

Завдяки роботі Логістичного центру сформовано та розподілено понад 20 000 продуктових наборів серед сімей ВПО та евакуйованих домогосподарств, які проживають у м. Запоріжжі, а також безпосередньо доставлено на території Воздвижівської, Гуляйпільської, Оріхівської, Преображенської територіальних громад Пологівського району Запорізької області.

 

 

Довідково:

 

Про ПРООН в Україні:

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) налагоджує партнерство з владою, бізнесом, громадами, сприяючи розвитку країн, підвищуючи їх здатність протистояти кризам, підтримує економічне зростання задля покращення якості життя кожної людини. В Україні робота ПРООН зосереджена на трьох програмних напрямках: інклюзивний розвиток, відновлення та розбудова миру; демократичне врядування; енергетика та захист довкілля. Нині Україна має одну з найбільших програм ПРООН у Європі.

Про ЄІБ:

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) — це інституція довгострокового кредитування Європейського Союзу. Його власниками є держави-члени Євросоюзу. Банк надає доступ до довгострокового фінансування для розумного інвестування задля впровадження політик Європейського Союзу. Європейський інвестиційний банк працює в Україні з 2007 року. Україна є основною країною-реципієнткою інвестицій ЄІБ серед країн Східного партнерства, на неї припадає понад 60% кредитної діяльності ЄІБ у цьому регіоні. Банк фокусується на сферах соціальної та економічної інфраструктури, транспорту та зв'язку, розвитку місцевого приватного сектору, енергоефективності, інновацій та протидії кліматичним змінам. Нині ЄІБ є одним із найбільших інвесторів в Україні з портфелем кредитів та гарантій на загальну суму понад 7 млрд євро.

Про Надзвичайну кредитну програму для відновлення України (НКПВУ)

Надзвичайна кредитна програма для відновлення України здійснюється згідно Фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком. Через Програму ЄІБ надав місцевим органам влади 200 млн євро у вигляді багатосекторних рамкових кредитів на відновлення важливої комунальної й транспортної інфраструктури та покращення умов життя для внутрішньо переміщених осіб та громад, що їх приймають.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь