Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Запоріжжі працює Центр надання гуманітарної допомоги ВПО, створений ВМГО «СОЦІАЛЬНИЙ ВЕКТОР»

Дата: 14.08.2022 21:37
Кількість переглядів: 1101

З початку повномасштабного вторгнення рф на територію України, Запорізька область стала одним з напрямків наступу армії загарбників. Як наслідок – тимчасова окупація 4 з 5 районів області, у трьох з них проходять активні бойові дії.

Через постійні обстріли, знищення міст та селищ велика кількість людей шукають більш безпечні місця проживання для себе та своїх родин. Однією з трагічних подій стало майже повне знищення Маріуполя. Все це призвело  до зростання кількості внутрішньо переміщених осіб у м.Запоріжжі.

За весь період через пункти прийому біженців в обласному центрі пройшло майже 250 тисяч осіб. З них - 120 тисяч осіб отримали статус ВПО та залишилися в м. Запоріжжя. Саме на їх належну підтримку спрямовані зусилля обласної влади та громадськості.

Запорізька обласна військова адміністрація разом з Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Соціальний вектор» за підтримки Міністерства соціальної політики України здійснює роботу шляхом надання  допомоги у вигляді продуктів харчування для внутрішньо переміщених осіб, зокрема, сімей з дітьми, молоді, дітей та підлітків. Саме ці категорії осіб є найбільш соціально незахищеними та найбільше потребують допомоги. Загалом з 5 серпня 2022 року у Центрі надання гуманітарної допомоги ВПО, що діє у Логістичному хабі «Козак Палац» (м. Запоріжжя, вул. Перемоги,70Б)   отримали допомогу у вигляді наборів продуктів харчування 564 внутрішньо переміщених особи, зокрема, сім'ї з дітьми, молодь. Продуктовий набір, який видають внутрішньо переміщеним особам, є виваженим з великим ассортиментом продуктів, що дозволить забезпечити їх необхідними харчами на тривалий час.

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь