Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інформація про ситуацію в районі станом на 22 березня 2022 року

Дата: 22.03.2022 16:15
Кількість переглядів: 423

Шановні мешканці Василівського району, станом на 22 березня ситуація залишається вкрай складною і напруженою. Війська РФ контролюють усю територію району, особливо потерпають населенні пункти, що межують з Пологівським та Запорізьким районами, але більш за всіх у небезпеці перебуває с. Кам'янське. Майже три доби село обстрілюється, з важкої зброї, окупантами. Боляче і прикро про це говорити, але як не важко доводиться нашим людям, треба жити. 

На сьогоднішній день Ощадбанком перераховано на картки громадянам, які підпадають під відповідні категорії щодо соціальних виплат, субсидії, пільги та інші види допомог. Ті, хто отримував допомогу через Укрпошти, наразі, за переводами, можуть отримати виплати теж через Ощадбанк. Проблемою залишається відсутність в банківських установах готівки. Для вирішення цього питання, органи самоврядування ведуть роботу з місцевими підприємцями на предмет проведення ними фінансових операцій з готівкою через банки, але поки що, необхідного результату немає.

Хочу зазначити, що керівництвом громад спільно з районною владою ведеться робота з виплати пенсій. На даний момент, пенсіонери майже половини населених пунктів району отримали гроші за березень місяць, і саме готівкою. Зараз опрацьовується питання, щоб мешканці і решти територій отримали пенсії. Зауважу, що ніхто на сьогодні не гарантує безпеку і належну охорону під час проведення цієї роботи, тому голови громад та інші відповідальні особи роблять це на свій страх і ризик, за що їм велика подяка і повага.

Хочу зупинитися ще на одному. На дворі пора сільськогосподарських робіт, треба сіяти, підживлювати озимі культури, обробляти їх від різних хвороб та таке інше. Районною адміністрацією було опрацьовано дане питання з найбільш крупними сільгоспвиробниками району та маємо наступний стан справ. Вже видно, що посівна компанія раніх зернових буде проведена частково. Причин декілька. Не у всіх є пальне, посівний матеріал, добрива, тощо. Сільхозники елементарно побоюються виїжджати в поле тому що є велика небезпека потрапити на нерозірваний снаряд, або взагалі, позбутися техніки "за допомогою" російських військових. Проблемою вже є і підготовка до посівів пізніх технічних культур. Багатьма господарствами було зроблено передплату за ті чи інші матеріали і засоби, але отримати їх, з відомих причин, вони не встигли. Тому, якщо бути об'єктивними, вже зрозуміло, що сільгосппідприємці, та взагалі, країна втратить в цьому році певну частину врожаю. Але люди працюють. В залежності від ситуації на територіях, намагаються належно провести сільгоспроботи, тому що кожна культура потребує своїх термінів та погодних умов.

Шановні земляки, найскладніші випробування випали на долю кожному з нас. Треба триматися, жити, робити, боротися. Лихо минеться і все у нас буде добре.

 

З повагою, 

голова Василівської райдержадміністрації

Андрій Холоша


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь