Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В області готується до реалізації програма «Питна вода України»

Дата: 21.02.2022 17:30
Кількість переглядів: 459

Фото без описуПід головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха 21 лютого відбулася щотижнева нарада з керівниками структурних підрозділів. 

Про Загальнодержавну цільову соціальну програму «Питна вода України» на 2022-2026 роки розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Віталій Литвиненко.

Він повідомив, що Верховною Радою 15.02.2022 прийнято відповідний Закон України. Програмою «Питна вода України» передбачається можливість фінансування пріоритетних проєктів для забезпечення людей питною водою, в тому числі у сільській місцевості, а також проєктів будівництва та реконструкції мереж централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. 

За програмою «Питна вода України» планується будівництво та реконструкція водозабірних споруд, водопровідних очисних споруд, мереж водопостачання та очисних споруд водовідведення із застосуванням новітніх технологій. Передбачене впровадження станцій доочищення питної води у системах централізованого водопостачання. Програма передбачає реалізацію понад 1700 інфраструктурних проєктів. Протягом п’яти років частка населення, що має доступ до централізованого водовідведення, зросте до 53%, а централізоване водопостачання охоплюватиме 70% людей.

Фінансування програми «Питна вода України» передбачене в обсязі 28 588,6 млн грн: з державного бюджету 16 949,3 млн грн, з інших джерел 11 639,3 млн грн.

У Запорізькій області до  соціальної програми «Питна вода України» на 2022 рік включено 36 пріоритетних проєктів  на загальну вартість 649,980 млн грн (державний бюджет – 545,554 млн грн, місцевий бюджет – 104,426 млн грн).

Також, за пропозиціями територіальних громад, на сьогодні існує потреба в реалізації 101 інвестиційного проєкту з водопостачання та водовідведення на загальну суму 2 359,571 млн грн. Це 11 проєктів для Бердянського району, 23для Василівського, 21 - для Запорізького, 21 - для Мелітопольського, 25 - для Пологівського районів. 

 

За інформацією Департаменту культури та інформаційної політики

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь