Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Участь у нараді з питань придбання обладнання та модернізації їдалень та харчоблоків у закладах загальної середньої освіти Запорізької області

Дата: 21.02.2022 17:21
Кількість переглядів: 405

Фото без опису21 лютого заступник голови Василівської райдержадміністрації Богдан Староконь прийняв участь у нараді з питань придбання обладнання та модернізації їдалень та харчоблоків у закладах загальної середньої освіти Запорізької області. 

У державному бюджеті на 2022 рік передбачено субвенцію на модернізацію харчоблоків у школах. Для проведення модернізацій та реконструкцій харчоблоків та їдалень у закладах середньої освіти було необхідно вивчити матеріально-технічний стан закладів, які претендують на виділення державного фінансування.

На реконструкцію комунальних закладів освіти кошти залучаються з субвенції, а також частково з місцевих бюджетів. У випадку міських шкіл міські ради мали виділити фінансування у обсязі 20% від вартості робіт, інше буде виконано за рахунок субвенції. Сільські ради мали б виділити з місцевого бюджету 10% вартості робіт.

У цьому проєкті наразі залишилось 13 об'єктів. Зменшення кількості об’єктів спричинено акцентом на якість замість кількості. Розподіл фінансування на меншу кількість об’єктів дозволить закупити все необхідне обладнання. 

Усі заплановані до модернізації об’єкти мають відповідати вимогам, які викладено у спеціальному посібнику. У цьому посібнику перелічено вимоги, без відповідності яким об’єкт не може потрапити до програми співфінансування. Перевіряти відповідність заявленим вимогам буде спеціальна комісія, а процес модернізації чи реконструкції будуть фіксувати за допомогою фотографій.

Наразі йде підготовка проєктно-кошторисної документації. Роботи з реконструкції та модернізації планують розпочати 1 червня. Ці об’єкти мають бути завершені до 1 вересня, тобто до початку нового навчального року. 

 

За інформацією Департаменту культури та інформаційної політики ЗОДА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь