Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В рамках програми Президента України «Велике будівництво» у Василівці відкрили нове приймальне відділення екстреної медичної допомоги у КНП «Василівська БЛІЛ»

Дата: 21.02.2022 16:41
Кількість переглядів: 382

Сьогодні, 21 лютого 2022 року, відбулося відкриття нового відділення невідкладної медичної допомоги, анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії у КНП «Василівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». У відкритті відділення прийняли участь народний депутат України Юлія Яцик, обласні депутати Наталія Кругляк та Олександр Білий, директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич, голова Василівської райдержадміністрації Андрій Холоша, голова Василівської районної ради Олена Здор, міський голова Сергій Каліман та перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Денис Калінін. Гостей зустрічали  директор КНП «Василівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Валерій Сапа та завідувач реанімаційного відділення Алла Разладська.

У нових умовах у відділенні здійснюватиметься невідкладна допомога, повна діагностика, реєстрація та переведення пацієнтів у профільне відділення після встановлення остаточного діагнозу.

Реалізувати цей проєкт вдалося у рамках президентської програми «Велике будівництво». На виконання робіт І черги по об’єкту витрачено всього 6,83 млн. грн. Кошти на ремонтні роботи ІІ черги у розмірі 5,1 млн. грн. були виділенні завдяки депутатам Запорізької обласної ради Наталії Кругляк, Олександру Білому та Олегу Каліману. У 2022 році за рахунок власних коштів проведено закупівлю послуг з монтажу системи киснепостачання приміщень, розташованих на третьому поверсі будівлі.

Відтепер Василівська районна лікарня оснащена сучасним діагностичним обладнанням, а саме комп’ютерним томографом вартістю 12 млн. грн., рентгенівською діагностичною системою, яка коштує 4,83 млн. грн та системою цифрової мамографії вартістю 3,44 млн. грн.. Зазначені діагностичні обладнання були придбані завдяки народному депутату України Юлії Яцик.

На вході до відділення облаштований критий під’їзд для машин екстреної медичної допомоги, термомодернізація першого поверху відділення, палати тимчасового перебування пацієнтів й інтенсивної терапії,  операційна, протишокова палата, кабінети комп’ютерної томографії та цифрового рентгену з найсучаснішою технікою – таким відділення побачили сьогодні, 21 лютого.

Директор КНП «Василівська БЛІЛ» Валерій Сапа та завідувач реанімаційного відділення Алла Разладська подякували присутнім за спільну роботу, завдяки якій запрацювало таке потужне відділення медичної допомоги.


Довідково

На сьогодні КНП «Василівська БЛІЛ» ВМР ЗО є лікувально-профілактичним закладом, який забезпечує надання кваліфікованої спеціалізованої стаціонарної та амбулаторно-поліклінічної допомоги населенню, є центром організаційно - методичного і оперативного керівництва всіма закладами охорони здоров’я на території району, відповідальним за організацію та якість медичного обслуговування населення району, це багатопрофільна лікарня, яка надає вторинну спеціалізовану та невідкладну  медичну допомогу.

Медичну допомогу отримують не тільки жителі Василівського району, але і жителі прилеглих територій. В районі реєструються високі показники дорожньо-транспортних пригод, так як через  м. Василівка пролягає траса Харків-Сімферополь. Близьке розташування до лікарні дає змогу швидкій госпіталізації постраждалих, згідно «правила золотого часу», у разі необхідності, до спеціалізованих відділень ЦРЛ, а саме хірургічно-травматологічного та реанімаційного, для надання невідкладної якісної спеціалізованої медичної допомоги.  Так, у 2021 році невідкладна ургентна (екстрена) медична допомога надана майже 654 особам з інших регіонів Запорізької області та інших областей України.   Для переведення пацієнтів на третинний рівень надання медичної допомоги з Василівської лікарні найкраще транспортне сполучення (40 км до м. Запоріжжя).

КНП «Василівська БЛІЛ» ВМР ЗО розрахована на 165 ліжок цілодобового перебування хворих у стаціонарі.

В середньому за рік у КНП «Василівська БЛІЛ» ВМР ЗО отримують медичну допомогу від 90 до 100 тис. населення. За 2021 рік надана медична допомога 76620 хворим (амбулаторно-поліклінічна – 72996; стаціонарна – 3606).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь