Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Участь у засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС

Дата: 18.02.2022 16:32
Кількість переглядів: 285

Фото без опису18 лютого керівництво Василівської РДА в онлайн-режимі взяли участь у засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області, яке пройшло під головуванням голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха.

Фото без описуПід час засідання члени комісії ознайомилися із підсумками роботи за 2021 рік і визначили основні плани на 2022 рік. 

Директор Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької облдержадміністрації Андрій Булавінов доповів про підсумки проведення у 2021 році  інвентаризації захисних споруд цивільного захисту. 

Фото без описуНа теперішній час на обліку перебуває 650 захисних споруд цивільного захисту, з них – 323 сховища, 327 протирадіаційних укриттів. 12% захисних споруд цивільного захисту готові, 67% обмежено готові до використання. 

Фото без описуТакож Андрій Булавінов повідомив про перевірку роботи системи оповіщення. На сьогодні засобами системи оповіщення охоплено 87% території області. 

Начальник Головного управління ДСНС України у Запорізькій області Олексій Лєпський доповів про роботу служби у 2021 році.  В області за рік врятовано 640 громадян, з них 134 – на воді і 77 під час пожеж. Вилучено і знищено 3600 одиниць вибухонебезпечних предметів.   

Фото без описуТакож  члени комісії заслухали звіти про  стан роботи з цивільного захисту населення у Пологівському районі та у Широківській територіальній громаді. 

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух наголосив, що Запорізька область зараз має низку викликів, створених як епідобстановкою, так і близькістю військових дій. Наша територія стикається з усіма видами гібридних провокацій ворога. Для протидії всім видам загроз відповідні завдання поставлено керівникам райдержадміністрацій, виконавчим органам сільських, селищних, міських рад. 

Райдержадміністраціям, місцевим органам самоврядування поставлено завдання вжити організаційні та практичні заходи щодо проведення технічної інвентаризації захисних споруд, інвентаризацію яких не проведено у попередні роки. Також необхідно розглянути використання найпростіших укриттів, зокрема підвальних, напівпідвальних приміщень житлового фонду, забезпечити їх вказівниками. Всі  захисні споруди цивільного захисту мають бути приведені у готовність. Кожен громадянин має знати джерело оповіщення про можливу надзвичайну ситуацію і  свій маршрут до захисної споруди. 

Заступник генерального директора ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр» Дмитро Макаров надав інформацію щодо боротьби з пандемією COVID-19.  Ситуація залишається досить складною, за всіма показниками Запорізька область перебуває у «помаранчевій зоні».  Єдиний можливий на сьогодні засіб боротьби із світовою пандемією – вакцинація. Але в області, як і загалом в країні, в останній час спостерігається зниження темпів щеплення.  У Запорізькій області кількість  вакцинованих - 620 601 особа, це 37,82 %. Для безпеки рівень вакцинації населення від COVID-19 має досягти 70% . 

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух наголосив, що в кожній територіальній громаді, в кожному місті має вестися постійна активна, чітка й планова робота із роз’яснення необхідності вакцинації. Особливу увагу потрібно приділити громадянам віку 60+, тому що для них протікання хвороби може стати найбільш загрозливим, а наслідки – фатальними. Неприпустимо забувати і про планові вакцинації дітей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь