Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ БУДУЮТЬ ДОРОГИ ТА ВДОСКОНАЛЮЮТЬ ТУРИСТИЧНИЙ ПРОСТІР

Дата: 18.02.2022 15:23
Кількість переглядів: 522

Фото без описуУ рамках програми Президента України “Велике будівництво” були відновленні дороги Запоріжжя. Як повідомляє Служба автомобільних доріг Запорізької області, протягом 2019-2021 років було відремонтовано понад 600 км автодоріг державного значення.

Деякі відновлені дороги ведуть до архітектурних та історичних пам’яток, а також до курортів Азовського узбережжя.

Дороги до моря

Задля полегшення дороги до курортів морського узбережжя у 2019-2021 було відремонтовано такі дороги:

У 2019-2020 роках було відремонтовано автомобільну дорогу Н-30 Василівка - Бердянськ.

У 2021 році, вперше за 40 років, було повністю відновлено дорогу курортного напрямку Т-08-20 Якимівка - Кирилівка.

Мешканці інших областей України та зарубіжжя можуть доїхати до цих автомобільних доріг також відновленою у 2020-2021 рр. автодорогою М-18 Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта.

Маршрути до історичних комплексів

Для розвитку Запорізької області як історичного та туристичного регіону України, який приваблює своєю багатою історією, також було проведено капітальний ремонт доріг. В рамках програми “Велике будівництво” було відремонтовано низку доріг, що зробить туристичний маршрут по регіону більш комфортним і заохотить туристів відвідати цікаві локації.

Фото без описуТак, на острові Хортиця у Запоріжжі знаходиться історичний комплекс “Запорозька Січ”, дістатись якого можна автодорогами М-18, відремонтованою у 2019 році національною автодорогою Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя (через м. Кременчук) – Маріуполь та повністю відновленою, в межах Запорізької області, у 2020 році дорогою Н-23 Кропивницький – Кривий Ріг – Запоріжжя.

В місті Василівка розташована відома пам'ятка архітектури 2-ї половини XIX століття, історико-архітектурний музей-заповідник “Садиба Попова”. Доїхати до нього можна автодорогою М-18.

Не доїжджаючи за декілька кілометрів по автомобільній дорозі М-18 до міста Мелітополя, знаходиться світова пам'ятка давньої культури в Україні — національний історико-археологічний заповідник “Кам’яна Могила”.

Відомий у всьому світі український анархіст Нестор Махно родом з Гуляйпілля. В цьому місті нині розташований будинок-музей Нестора Махна. Щоб побачити його, треба проїхати автодорогами М-18 та Н-08, й звернути на відновлену в 2020 році частину автодороги Т-04-01 Дніпро - Васильківка - Покровське - Гуляйполе - Пологи - Мелітополь.


Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь