Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 18.02.2022 11:45
Кількість переглядів: 340

Указом Президента встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції Гідності.

У ніч проти 30 листопада 2013 року силовики із надмірним застосуванням сили розігнали молодь з Майдану Незалежності в Києві – це спровокувало Марш мільйонів - 1 грудня. Найтрагічнішим став кривавий четвер – 20 лютого 2014 року. Найбільш жорстоке протистояння відбулось на вулиці Інститутській, де, переважно від куль снайперів, загинуло більш ніж півсотні повстанців, які ціною власного життя відстоювали право на демократію і свободу.

20 лютого 2022 року виповнюється 8 років з часу тих трагічних подій, коли багато молодих душ загинули за наше майбутнє.

18 лютого 2022 року, напередодні Дня Героїв Небесної Сотні, відбувся мітинг-реквієм. В заході взяли участь керівництво міста та району, настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Роман Садовий, представники трудових колективів, а також учасники бойових дій в зоні АТО.  

Присутні поклали квіти до стели «Небесна Сотня» та хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, котрі загинули від куль снайперів під час революції Гідності, згадали тих, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі.

Перед майбутніми поколіннями, перед пам'яттю загиблих співвітчизників - наше завдання і громадянський обов’язок – розбудовувати незалежну і сильну державу, обравши шлях демократичних цінностей, єднання і миру.

Слава Україні! Героям слава!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь