Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Олександр Абраменко приніс збірній Україні у лижній акробатиці першу нагороду на Олімпійських іграх у Пекіні

Дата: 16.02.2022 15:53
Кількість переглядів: 287

Фото без опису

Фристайліст Олександр Абраменко приніс збірній Україні у лижній акробатиці першу нагороду на Олімпійських іграх у Пекіні

Змагання з лижної акробатики були для збірної України останнім реальним шансом здобути медалі на Олімпіаді-2022. Олександр Абраменко підходив до них у статусі олімпійського чемпіона-2018 та віцечемпіона світу-2019. Інший українець - Олександр Окіпнюк - пробився до фіналу з третім результатом у кваліфікації - 125,0 бала. Більше українця набрали лише двоє китайців - Ці Гуанпу (127,88) та Цзя Цзунян (125,67).

Окіпнюк невдало виконав першу спробу, грубо помилився при приземленні, отримав лише 91,40 бала та йшов на останньому, 12-му місці. Абраменко розпочав набагато краще, та за перший стрибок заробив оцінку 123,63 та розташувався на четвертій позиції. 

В другій фінальній спробі Окіпнюк отримав 122,01 бала та не зміг пробитися до суперфіналу. Абраменко заробив 113,57 та пробився до шістки найкращих з п'ятого місця, на якому він опинився завдяки першій спробі. 

У суперфіналі Абраменко виконав надзвичайно складний стрибок потрійне сальто з п'ятьма гвинтами не дуже чисто, але встояв на приземленні та отримав 116,50 бала. Конкуренти були вимушені ризикувати та припустилися суттєвіших помилок, що врешті дозволило українцю здобути срібну нагороду. Ця медаль стала першою для збірної України на Іграх у Пекіні.

Олімпійським чемпіоном став Ці Гуанпу (129,0). Бронзу здобув Ілля Буров з ОКР (114,93). 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь