Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Звернення голови Василівської райдержадміністрації з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-ї річниці з дня виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2022 09:24
Кількість переглядів: 306

Фото без опису15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна  дата приурочена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році та офіційно  була встановлена в Україні 11 лютого 2004 року указом Президента України на заміну радянському Дню пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

Афганістан… Синонім справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі.

За десять років неоголошеної війни на поле бою було відправлено більше 160 тисяч українців — кожен 4-й з 600-тисячної армії.

Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули близько 15 тисяч воїнів, із них майже 4 тисячі українців. 72 українських воїни зникли безвісти. Майже 3 тисячі матерів втратили своїх синів, півтисячі жінок стали вдовами, 711 дітей – сиротами. Більше 8-ми тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. 

Відзначення цієї дати свідчить про глибоку повагу суспільства до людей, яким довелося в мирні роки нести нелегку службу в гарячих точках світу, де виконання військового обов’язку стало подвигом.

Минають роки, та й досі не притупилися душевні страждання від втрат у рідних, у колишніх воїнів-інтернаціоналістів, які бережуть пам'ять про події тих років та своїх бойових побратимів.

Ми жили з величезною надію, що та війна – остання, але сьогодні  на  Сході України, колишні афганці знову на передовій. Вони завжди були і залишаються прикладом  людської відданості, героїзму та мужності.  Вони знають справжню ціну війни і миру та усвідомлюють власну відповідальність за долю прийдешніх поколінь.

З глибокою шаною згадуємо сьогодні всіх, хто загинув під час виконання свого військового обов'язку за межами України. Але з особливим болем тих, хто не повернувся з Афганістану. Дякуємо тим, хто живе поруч з нами.  Низький уклін вам, миротворці!  

 

З повагою,

голова Василівської райдержадміністрації

Андрій Холоша


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь