Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Енергодарі сформовано батальйон територіальної оборони

Дата: 11.02.2022 15:35
Кількість переглядів: 349

11 лютого Запорізьку АЕС відвідав т.в.о. президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котін. Як повідомляє пресслужба Енергодарської міськради, під час робочого візиту очільник «Енергоатому» та міський голова Дмитро Орлов ознайомилися з ходом реконструкції приміщення, де невдовзі розташується батальйон територіальної оборони Збройних сил України.

Триповерхову будівлю загальною площею 548,5 м2 виділили під розташування батальйону за сприяння керівництва Запорізької АЕС. Нині там триває ремонт, який виконують працівники управління будівництва атомної станції.  

Нагадаємо, сили територіальної оборони, як окремий рід сил Збройних сил України, створені 1 січня 2022 року на підставі Закону України «Про основи національного спротиву». До цього часу тероборона існувала у структурі Сухопутних військ та здійснювалась через військові комісаріати.

Завдання сил тероборони – захист об’єктів критичної інфраструктури, підтримання порядку та безпеки в населених пунктах у співпраці з органами влади, поліцією та Нацгвардією. Формування покликане протидіяти воєнним загрозам, забезпечити першочергові дії у разі їх виникнення, а саме – своєчасно зреагувати та вжити всіх заходів для оборони території, населення та важливих об’єктів інфраструктури. 

У Запорізькій області створена бригада територіальної оборони у складі 6 батальйонів, один з них – в Енергодарі. Очікувалося, що батальйон дислокуватиметься у районному центрі – Василівці, але за сприяння енергодарської міської влади та представників Запорізької АЕС батальйон сформували саме в нашому місті. Це обумовлено тим, що максимальна концентрація стратегічно важливих об’єктів, що потребують посиленого захисту – атомна і теплова електростанції – знаходиться саме в Енергодарі. 

Нині у батальйоні сформований постійний склад, який займатиметься навчанням бійців, забезпеченням та організацією. Решта батальйону складатиметься з резервістів, які уклали контракт на службу в силах тероборони.

Поки у будівлі триває ремонт, підрозділ територіальної оборони тимчасово функціонує в одному з приміщень на базі міста. Як тільки ремонтні роботи завершаться, формування переїде до своєї будівлі. Планується, що це відбудеться до кінця лютого.

На наступній черговій сесії Енергодарської міської ради депутати мають розглянути питання про внесення змін до Комплексної програми забезпечення оборони міста, організації військової служби за контрактом та призову на військову службу у м. Енергодар на 2021-2023 роки. Це дасть змогу надавати фінансову підтримку батальйону з державного і місцевого бюджетів та забезпечувати його соціально-побутові й інші потреби на належному рівні.

 

МедіаЦентр Енергодар

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь