Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Розглянули нагальні питання під час онлайн-наради

Дата: 08.02.2022 17:16
Кількість переглядів: 394

08 лютого відбулася щотижнева нарада голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха з головами районних державних адміністрацій регіону. На онлайн-заході були присутні голова Василівської районної державної адміністрації Андрій Холоша, заступники Олексій Тимків та Богдан Староконь, керівник апарату райдержадміністрації Юлія Таран.

Під час заходу було обговорено  організацію роботи мобільних бригад з проведення щеплення від COVID-19 у віддалених сільських населених пунктах усіх районів. Цей етап  розпочався 18 січня. Виїзні бригади вакцинують громадян вікової категорії «60+», які не можуть самостійно прибути до медичних закладів.  Мобільні бригади в кожному районі працюють за заздалегідь опрацьованими із сімейними лікарями графіками. Щотижня виїзди бригад охоплюють 15% відповідних населених пунктів.

Також учасники наради розглянули хід вакцинації розширеного переліку організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти COVID-19 (наказ МОЗ України від 30.11.2021 р. № 2664). Зокрема, вже мають щеплення: 98% працівників закладів освіти; 95% працівників закладів охорони здоров’я; 88% працівників місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів; 89% комунальних підприємств, установ та організацій.

Олександр Старух зазначив, що проведення кампанії з вакцинації, окрім її основного призначення, ще й є перевіркою організації злагодженості спільних дій в області.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич повідомив про хід реалізації постанови Кабінету Міністрів «Про встановлення надбавки медичним працівникам установ, закладів, організацій галузей бюджетної сфери та підприємств, які фінансуються або дотуються з бюджету», яка  передбачає підвищення базових зарплат медичних працівників. Так, працівникам невідкладної допомоги та медикам первинної ланки базові зарплати вже підвищено, працівникам вторинної ланки – підвищення зарплати в процесі реалізації.

Розглядалися також питання завершення робіт на об’єктах програми «Велике будівництво», повна їх відповідність до вимог доступності та безбар’єрності.  Керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко звернула увагу керівників райдержадміністрацій на те, що з 28 будівель, в яких розміщено структурні підрозділи районних державних адміністрацій, жодна не відповідає сучасним вимогам доступності.   

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь