Василівська районна державна адміністрація
Запорізька область, Василівський район
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 04.02.2022 15:19
Кількість переглядів: 416

Сьогодні, 04 лютого, під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха відбулось засідання регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В онлайн-заході прийняли участь голова Василівської райдержадміністрації Андрій Холоша та начальник відділу цивільного захисту населення райдержадміністрації Віталій Гузенко.

Під час наради розглянули питання:

- про епідемічний стан на території Запорізької області, пов’язаний з поширенням гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;

- про виконання заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;

- про організацію та проведення кампанії зі щеплення від поліомієліту дітей, які не були вакциновані вчасно;

- про результати проведення технічної інвентаризації та стан готовності до використання за призначенням захисних споруд цивільного захисту в Запорізькій області;

- про затвердження Переліку хімічно небезпечних об’єктів в Запорізькій області.

Нарада почалась з хвилини мовчання: учасники згадали загиблих у пожежі у Запорізькій обласній інфекційній лікарні. Пожежа сталася у ніч з 3 на 4 лютого 2021 року у відділенні для хворих на коронавірусну хворобу. Внаслідок пожежі загинуло 4 особи, зокрема, 3 пацієнти, які були підключені до апаратів штучної вентиляції легень, та 1 лікар.

Заступник генерального директора - завідувач відділу дослідження біологічних факторів Державної установи "Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" Олександр Мащак зазначив, що у регіоні спостерігалось незначне покращення епідемічної ситуації та зниження кількості заражених COVID-19 лише на початку року. Наразі рівень розповсюдження хвороби в 3 рази більше, ніж у той самий період минулого року. Суттєво збільшилась захворюваність дітей: майже кожен 3 захворілий – дитина. Також спостерігається сплеск зараження та летальність  серед осіб 60+. Тому особлива увага має приділятися вакцинації саме цій категорії населення.

Спостерігається тенденція зниження темпів імунізації у всіх громадах. Протягом останньої доби (03.02.2022) в області проведено 3308 щеплень. Першу дозу отримали 1048 осіб, другу – 1366. Додаткових доз отримали 3 особи, ревакциновано 891 особа. Станом на 3 лютого забезпеченість вакцинами нормальна. Зауважили, що у Запорізькій області знову наявна вакцина Короновак. Наразі лише 39,5 % мають повний курс щеплення.

Окрім цього, Олександр Мащак надав пропозицію про переведення навчальних закладів на дистанційне навчання у зв'язку із стрімким поширенням коронавірусної хвороби. Вирішувати питання будуть на місцях.

Директор Департаменту охорони здоров'я Олексій Кулинич доповів, що завантаженість ліжок в регіоні становить 23%, що є доволі низьким в порівнянні з іншими областями. Наразі лікарні повністю готові і забезпечені киснем, за потреби, будуть розгорнуті додаткові ліжка.

Крім того, Олександр Старух нагадав про важливість рутинних щеплень. Голова підкреслив, що рівень проведення рутинної вакцинації покращилася в порівнянні з минулими роками. Проте, важливо зберігати цю тенденцію, особливо зараз, коли на території  України відбувається сплеск поліомієліту. З 1 лютого розпочалась кампанія зі щеплення дітей, які ще не отримали його. Кампанія буде тривати 3 тижні. Вакцина в Запорізькому регіоні вже наявна у достатній кількості. Наразі вже щеплено 530 дітей. Щеплення проходить на двох платформах: у закладах охорони здоров’я та у закладах дошкільної освіти.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь