Переглядів: 13321 разів

Василівська міська рада

Переглядів: 12614 разів

Освіта

Переглядів: 11548 разів

Юні літературні критики змагалися

На виконання Державної цільової програми популяризації вітчизняної книговидавничої продукції на 2009-2012 роки, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 травня 2008 року №772-р, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і туризму України, Державного комітету телебачення та радіомовлення України, листа МОНУ «Щодо організації та проведення конкурсу «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу» для учнів 4-5 класів» 19 листопада було проведено районний етап конкурсу.

Конкурс проводиться з метою заохочення учнів 4-5 класів загальноосвітніх навчальних закладів до систематичного читання сучасної літератури задля постійного підвищення культурного рівня школярів та покращання якості ефективності процесу читання. Організаторами конкурсу були Міністерство освіти і науки України, Міністерство культури і туризму України, УОН Запорізької облдержадміністрації. Учасникам конкурсу пропонувався орієнтовний перелік книг сучасної літератури, що був рекомендований для читання учням 4-5 класів загальноосвітніх навчальних закладів України.

Всього в районному етапі конкурсу взяли участь 33 учня загальноосвітніх шкіл району. Переможців визначало журі, до складу якого ввійшли представники від вчителів початкових класів, української мови та літератури. Районне журі відзначило, що всі роботи варті уваги. Автори висловили власні думки, враження від прочитаного, подали характеристику героїв, визначили актуальність проблем, розглянутих у творах, особливості композиції, наголосили на силі впливу слова письменників, майстерності авторів у зображенні характерів героїв, звернули увагу на мистецтво художників – ілюстраторів книг.

Остаточні підсумки районного етапу Всеукраїнського конкурсу були підведені на засіданні журі на базі районної дитячої бібліотеки, де було визначено переможця. Ним стала учениця 5-го класу Кам’янської ЗОШ Кузнєцова Анастасія. І саме вона візьме участь в обласному етапі конкурсу.

Відділ внутрішньої політики РДА

Вівторок, 20 Листопада 2012 10:17

Переглядів: 878